Fotoshoot buiten in de winter

 

Een fotoshoot buiten in de winter is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan dit ontzettend leuk zijn. Denk aan knusse warme kleren, prachtige natuur en de laagstaande zon. Met een beetje geluk kan er zelfs sneeuw liggen tijdens de fotoshoot! Hoe leuk is het om dan samen in de sneeuw te spelen: bouw een sneeuwpop, doe een sneeuwballengevecht en ga sleeën. Deze activiteiten zorgen allemaal voor leuke en spontane foto’s.

Locaties voor een winter fotoshoot buiten

Wanneer is de natuur romantischer dan in de winter? Er hoeft zeker geen sneeuw te liggen voor een prachtige omgeving: het groen van de naaldbomen, het hout, gedroogde grassen en een laagstaande zon… de natuur in de winter is knusser dan je denkt! Zandvlaktes en de heide zijn het hele jaar mooi om een fotoshoot te doen. En met heel veel geluk ligt er misschien wel sneeuw. Dat is dan echt een cadeautje en maakt je fotoshoot extra uniek.

Beste tijdstip voor de winter fotoshoot

De zon staat in de winter laag, waardoor hij minder fel is. Dit is erg mooi op de foto’s. Ook gaat de zon in de winter vroeg onder, wat fijn is als je kinderen hebt die op tijd naar bed gaan. Hierdoor kunnen we nog steeds foto’s maken tijdens het mooiste licht.

Vanwege de kou kan het zijn dat de fotoshoot wat korter duurt. Dit kan ook een voordeel zijn als je een man hebt die weinig geduld heeft voor foto’s of kinderen die er snel klaar mee zijn. Wil je wat meer tips voor een onstpannen fotoshoot met kinderen? Lees dan hier mijn blog.


Kleding tips voor een winter fotoshoot

Winterkleren kijkt ontzettend leuk op foto’s. Om een knusse sfeer te creëren op de foto’s kies je voor een lekker warme trui en/of vest met verschillende texturen. Trek verschillende laagjes aan, zodat je het niet koud krijgt. Eventueel kun je extra thermokleding onder je gewone kleding dragen. Combineer je outfit met een leuke sjaal en muts.

Wanneer je een fotoshoot bij mij boekt, ontvang je een uitgebreide informatiebrochure met met onder andere kledingtips.

Slecht weer tijdens de winter fotoshoot?

Is het geen helder weer? Dat is helemaal geen probleem! Het hoeft echt niet perse zonnig te zijn om mooie foto’s te maken. Bewolking zorgt voor een mooie zachte gloed over je foto’s en met sneeuw kunnen we juist mooie foto’s maken! Mocht het weer dan toch echt niet meewerken, bijvoorbeeld omdat het regent, dan wordt de fotoshoot verzet.

En als laatste..

Laat de kou je fotoshoot niet verpesten. Neem een lekkere dikke warme sjaal of fleece deken mee, die je tussendoor om je heen kunt slaan. Nog een extra leuke tip: neem een thermoskan met warme chocomel mee, zo kun je even opwarmen en genieten tijdens de fotoshoot.

Zin om een winterse fotoshoot vast te laten leggen? Neem dan contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.

 
Tot snel!

Liefs Desi 

 
FamilieDesi Hermens