Redenen om een lifestyle newbornshoot bij je thuis te doen

 

Ben je zwanger en denk je erover na om een newborn fotoshoot te boeken? Met zoveel fotografen, stijlen en prijzen kan het soms best veel zijn. Een belangrijke vraag is wat voor newbornshoot je wilt boeken. Lifestyle of geposeerd? Thuis of in een Studio?

Mijn hart gaat sneller kloppen van een lifestyle newbornshoot aan huis. En daarom wil ik graag enkele redenen delen waarom je een newbornshoot aan huis zou moeten boeken

1. Je hoeft de deur niet uit

Deze reden is misschien wel het meest voor de hand liggend. Voor de newbornshoot aan huis hoef je niet in de auto te stappen. Er is geen druk om alles in te pakken en op tijd ergens te zijn. Je kunt ontspannen en weet dat alles wat je nodig hebt, binnen handbereik is.

2. Iedereen is meer ontspannen

Mijn doel als fotograaf is om de newbornshoot zo stressvrij mogelijk te laten verlopen. Ik merk dat mensen meer ontspannen, wanneer ze in hun eigen omgeving zijn. Daarnaast heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Spuugt je kindje over je shirt heen? Geen probleem, want je kunt een ander shirt aandoen. Heeft het broertje of zusje even een pauze nodig? Geen probleem, want je kunt ze even voor de tv zetten of een knuffel geven. Ben je vergeten te ontbijten en krijg je honger? Geen probleem, neem een snelle hap en ondertussen kan ik wat foto’s van je kleintje alleen maken.

3. Het geeft niet als je baby al wat ouder is

Geposeerde newbornshoots vinden over het algemeen plaats wanneer het kindje jonger is dan 14 dagen. Bij een lifestyle newbornshoot aan huis, hoeft je kleintje niet op diezelfde manier te poseren en maakt het daarom niet uit of dat hij of zij slaapt. Meestal plan ik de shoot 2 tot 3 weken na de uitgerekende datum, maar ik kan je baby ook later fotografen. Wil je meer weten over wanneer het beste moment is voor een newbornshoot ? Lees dan hier mijn blog.

4. Gemakkelijk alle gezinsleden betrekken

Doordat we in jullie eigen omgeving zijn, zullen de broers en zussen meer zichzelf voelen. Ze hoeven niet lang te wachten of stil te zitten. Wanneer ze er even klaar mee zijn, kunnen ze makkelijk naar een andere ruimte om even wat anders te doen. Zo houden we het voor iedereen leuk.

5. Kledingadvies

Vind je het lastig om kleding uit uit te kiezen voor de newbornshoot? Ik kijk met liefde mee in je kledingkast. Heb je echt niks om aan te trekken? Ik beschik over een aantal jurken, die je mag lenen tijdens de shoot.

6. Jullie huis, jullie verhaal

Hoe mooi is het om foto’s te maken in je eigen huis? Het verteld jullie unieke verhaal en dat van niemand anders. Je hoeft echt niet in een kasteel te wonen om een prachtige newbornshoot in huis te doen. Vaak heb ik aan een paar kleine hoekjes genoeg. Ik fotografeer vooral in de ouderslaapkamer en in de baby- en woonkamer. Dit hangt natuurlijk allemaal af van de lichtsituatie.

Ik heb als fotograaf al heel veel babytjes gefotografeerd, in veel verschillende huizen. Van grote huizen met veel licht, tot kleine huizen met maar één raam, maar wel met prachtig licht. Van perfect opgeruimde huizen tot huizen waar geleefd wordt. Ieder huis en ieder verhaal is uniek en dat maakt het zo leuk. Lees hier meer tips om je huis voor te bereiden op een newbornshoot.


Ben jij overtuigd en wil je graag een newbornshoot aan huis boeken? Neem dan contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.

 
Tot snel!

Liefs Desi 

 
NewbornDesi Hermens