9 tips om een zwangerschapsshoot goed voor te bereiden

 
zwangerschap fotoshoot ideeën en tips. Foto van zwangere vrouw buiten tijdens golden hour

Hoera je bent zwanger! Wat is het bijzonder dat er een kindje in je buik groeit. Negen maanden lijken misschien lang, maar die tijd gaat snel voorbij. Voor je het weet heb je je kleintje in je armen. Het is daarom zo bijzonder om dit mooie moment met je bolle buik voor altijd vast te leggen!

Inmiddels heb ik al heel wat prachtige ‘moms-to-be’ mogen fotograferen en ik moet eerlijk toegeven: ik vind het geweldig om te doen! Daarom deel ik hierbij 9 handige tips ter voorbereiding op een geslaagde zwangerschapsshoot.


1. Het beste moment voor een zwangerschapsshoot

De beste tijd voor een zwangerschapsshoot is tussen de 32 en 35 weken. Je zwangere buik is dan al goed te zien en je voelt jezelf vaak nog fit genoeg om de shoot te doen! Als je te lang wacht met het plannen van je shoot, bestaat de kans ook dat je kindje eerder geboren wordt en je te laat bent. Dat zou zonde zijn en daarom is het fijn om wat extra ruimte te hebben.

Lees hier meer over het beste moment om een zwangerschapsshoot te doen.

 

2. Mooiste locatie voor een zwangerschapsshoot

Kies een locatie die bij je past. Dit kan bij jou thuis zijn, maar ook op een prachtige locatie buiten in de natuur. Ik ken verschillende mooie plekjes in de omgeving van Boxmeer. Vaak zijn dit open plekken in het bos met een mooie zandvlakte of heide. Wanneer je een shoot bij mij boekt, stuur ik een aantal locaties naar je door. Weet je zelf een mooie locatie? Dat kan natuurlijk ook!

 

3. Neem je partner mee

Natuurlijk draait de zwangerschap fotoshoot om jouw bolle buik, maar hoe mooi is het om ook de connectie tussen jou en je partner vast te leggen? Uit ervaring weet ik dat de meeste mannen hier niet van houden. Toch is het ontzettend mooi om samen herinneringen voor later te maken. Bij mijn stijl fotografie horen ongedwongen en pure foto’s. Hierdoor hoeven jullie niet allebei stijf in de lens te kijken en te glimlachen. Ik help jullie door middel van kleine opdrachtjes om te genieten van elkaar, de liefde en jullie kleintje in de buik en ondertussen maak ik prachtige spontane foto’s van jullie.

Daarnaast kan je partner er ook voor zorgen dat je een echte, spontane lach op je gezicht krijgt en dat je jezelf helemaal op je gemakt voelt.

zwangerschapsshoot met partner
 

Terwijl we naar de shoot locatie lopen verteld Ruben dat hij niet houd van op de foto gaan. Ik leg uit dat hij niet de enige is, want de meeste mannen houden er niet van. Toen we na afloop terugliepen naar de auto gaf Ruben aan dat hij het eigenlijk best leuk vond. Mijn hart maakte een sprongetje en stapte helemaal blij in mijn auto. Een mooier compliment had ik niet kunnen krijgen! Oja, en zo leuk ze hebben na afloop ook meteen een newbornshoot geboekt! @desifotografie

 

4. Juiste kleding

De outfit speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschapsshoot. Zorg er daarom voor dat je dit op tijd regelt. Het belangrijkste is natuurlijk dat je kleding uitzoekt waarin jij jezelf prettig voelt. Toch wil ik je een aantal tips meegeven. Bij mijn stijl fotografie passen kleuren met aardetinten erg goed. Vermijd prints, grote opdrukken, logo’s, tekst en teveel kleuren. Dit kan de aandacht van de buik afleiden.

Een maxi-jurk komt altijd prachtig uit op de foto. Dit hoeft niet persee een zwangerschapsjurk te zijn. Een maxi-jurk in een maatje groter, kan vaak prima. Het is ook niet erg als je de jurk wat losser valt. Met je handen kun je namelijk ook je buik mooi accentueerden. Wanneer je een shoot bij mij boekt, kijk ik met liefde met je mee naar geschikte kleding.

  

5. Make up

Een natuurlijke look en neutrale kleuren komen het mooiste uit op de foto. Kies voor Make-up die je in het dagelijks leven ook draagt en onthoud: less = more.

 

6. Blote buik

Wil je ook je blote buik laten zien? Bedenk dat van te voren wat je hierboven wilt dragen. Je kunt hierbij denken aan een mooie kimono, een open blouse of alleen een BH. Om strepen op je buik te voorkomen is het belangrijk om voorafgaand geen strakke lingerie of kleding aan te hebben. Het mooiste is natuurlijk wanneer er geen strepen van de kleding te zien zijn op je buik.

 

7. Gebruik je handen om je buik te accentueren

Tijdens een zwangerschapsshoot draait alles om je buik. Om ervoor te zorgen dat de focus bij je buik blijft, zijn je handen een geweldig hulpmiddel. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de shoot beide handen onder je buik houden, één erboven en één eronder of je wrijft lekker over je buik heen.

Lees hier meer poseertips.

 

8. Ontspan en geniet

Nu je je best hebt gedaan om je voor te bereiden, is het tijd om te ontspannen en plezier te hebben. Heb vertrouwen dat ik, als fotograaf, je mooi op de foto zet. Vergeet niet te genieten van dit prachtige moment en stil te staan bij het kleine geluk dat in je buik groeit!


9. Bonus tip: boek je newbornshoot tegelijkertijd

Wanneer je de zwangerschapsshoot tegelijkertijd met een newbornsessie boekt, kun je gebruik maken van de combi deal. Bekijk hier de prijzen op mijn website voor meer informatie.


Heb je interesse in een zwangerschapsshoot of ben je opzoek naar een zwangerschapsfotograaf? Dan ben je bij Desi fotografie aan het juiste adres. Voor meer informatie neem dan contact met mij op.

Lees ook: 8 redenen waarom je een zwangerschapsshoot zou moeten doen