Zwangerschap in de winter vastleggen: Tips voor een magische zwangerschapsshoot buiten

 

Gefeliciteerd met deze bijzondere periode in je leven! Als zwangerschapsfotograaf begrijp ik dat je heel graag je zwangerschap wilt vastleggen, zelfs in de winter. In deze blog deel ik enkele waardevolle tips om ervoor te zorgen dat jouw zwangerschapsshoot in de winter niet alleen fijner, maar ook mooier wordt, met de achtergrond van het winterse landschap.


1. Kies een mooie winterlocatie voor je zwangerschapsshoot:

Maak gebruik van het een prachtig winterdecor. Er hoeft zeker geen sneeuw te liggen, voor een prachtige omgeving. Kies voor een locatie met winterse elementen, zoals opgestapelde boomstammen of een bevroren meer. Zelf fotografeer ik graag de zwangerschap op een open locatie in het bos, waar prachtige beige tinten van gedroogde grassen en het groen van de naaldbomen. Dit zorgt voor warmte en kleuren in je foto’s en dienen als mooie achtergrond voor je zwangerschapsshoot.


2. Mooi jurken en winterse accessoires:

Kies voor een mooie lange jurk met veel stof. Het is mogelijk om gebruik te maken van de jurken uit mijn client closet. Hierbij zitten ook een aantal winterse jurken. Dit kun je eventueel combineren met verschillende laagjes. Denk aan een warm gebreid vest of een leuk jasje. Houd er rekening mee dat het soms koud kan zijn, maar ik beloof je: het is de moeite waard! Eventueel kun je ook accessoires gebruiken, die extra warmte geven, zoals een hoed, muts of een lekker warme sjaal. Dit is niet alleen extra warm, maar geeft ook een knusse sfeer om je zwangerschapsshoot in de winter.

Wanneer je een fotoshoot bij mij boekt, ontvang je een uitgebreide informatiebrochure met met onder andere kledingtips.


3. Profiteer van het winterlicht:

Tijdens de wintermaanden is het zonlicht zacht en warm, wat een prachtige gloed geeft aan je foto’s. Dit zorgt voor een romantische en magische sfeer. Maar ook bewolking kan mooi egaal en zacht licht bieden, wat erg mooi is voor het vastleggen van je zwangerschap. Kortom, elke weersomstandigheid heeft zijn eigen charme. De fotoshoot plan ik altijd op het mooiste moment van de dag om het meeste uit het natuurlijk licht te halen. Lees hier meer over het beste tijdstip voor een fotoshoot buiten.


4. Ongedwongen winterse foto’s:

Een fotoshoot kan best beetje spannend zijn, maar iedereen die bij mij een shoot heeft gedaan vond het een leuke ervaring! Tijdens de zwangerschapsshoot probeer ik de spontane momenten te vangen. Hierdoor hoeven jullie niet stijf en ongemakkelijk in de lens te kijken en te glimlachen. Ik help jullie door middel van kleine opdrachtjes om te lachen en om te genieten van elkaar. Misschien zelfs een beetje gek doen. Het gaat erom dat jullie plezier maken! Op deze manier kan ik de mooiste spontane foto’s van jullie maken en krijgen jullie beelden zoals jullie echt zijn. Ik zal jullie hierbij helpen, door middel van kleine opdrachtjes. Denk aan elkaar lekker vastpakken (dat helpt ook tegen de kou) en iets liefs in het oor fluisteren of samen hand in hand lopen door het winterwonderland.


Extra tip:

Neem een thermoskan met warme chocomel of thee mee, zo kun je even opwarmen en genieten tijdens de fotoshoot.

 

Afsluiting:

Lieve mom-to-be. Hopelijk hebben deze tips je geholpen om met vertrouwen je zwangerschap in de winter vast te laten leggen. De fotoshoot zal niet alleen prachtige beelden opleveren, maar is ook een blijvende herinnering aan deze speciale periode in je leven.

Wil je ook een zwangerschapsshoot in de winter vast laten leggen? Neem dan contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.

 
Tot snel!

Liefs Desi 

 
ZwangerschapDesi Hermens