De voorbereiding op een lifestyle newbornshoot aan huis

 
Voorbereiden lifestyle newbornshoot

Voor een lifestyle newbornshoot kom ik bij jullie thuis. Ik zet jullie zo puur en natuurlijk mogelijk op de foto. Hierdoor maak ik geen gebruik van een studio, flitslampen of props. Ik fotografeer in jullie eigen omgeving met het beschikbare daglicht. Wil je meer lezen over deze babyshoot? Lees dan hier mijn blog wat is lifestyle newborn fotografie?

Voordat ik kom kun je alvast je huis voorbereiden, zodat we kunnen zorgen voor het mooiste resultaat. Hierbij geef ik de belangrijkste tips om je huis voor te bereiden op de newbornshoot.

Ruimtes waar de lifestyle newbornshoot zal plaatsvinden

Wanneer ik bij jullie aankom, maak ik graag eerst een rondje door het huis om te kijken welke ruimtes het meest geschikt zijn om foto’s te maken. Ik maak graag foto’s op de ouderslaapkamer, maar er kunnen ook wat beelden gemaakt worden in de babykamer en de woonkamer.

Voordat ik kom kun je zelf ook al een keer kijken naar mooie plekjes in je huis, waar het licht en rustig is. 

newbornshoot thuis met moeder en baby
newborn fotografie lifestyle in land van Cuijk

Opgeruimd huis

Het is fijn als het huis van tevoren al opgeruimd is. Dit zorgt voor rust in de foto’s. Het zou jammer zijn als net dat doosje tissues nog op het nachtkastje staat of rommelige kleren over de stoel.

Tijdens de shoot zorg ik ervoor dat er zo weinig mogelijk afleidende spullen te zien zijn, zodat de focus echt op jullie ligt. Het kan daarom zijn dat we tijdens de shoot alsnog even iets aan de kant zetten.

 

Warme omgeving

Het is belangrijk dat het lekker warm is bij jullie in huis. Hierdoor voelt de newborn zich prettig. Ik fotograaf altijd graag de blote voetjes. Ook maak ik wel eens foto’s in het rompertje of soms nog wat meer bloot. Zet daarom de verwarming (ook in de slaapkamer) lekker hoog.

 

Genoeg daglicht

Ik maak tijdens de newbornshoot alleen gebruik van natuurlijk daglicht. Dit zorgt voor een zacht en natuurlijk effect in mijn foto’s. Hoe meer licht erbinnen komt, hoe beter. Alle gordijnen of andere raambedekking mogen dus open.

Ik kijk altijd naar de plekjes waar het mooiste licht is om te fotograferen. Meestal is dit op de ouderslaapkamer en in de woonkamer. Ik plaats jullie vaak dicht bij het raam, zodat het licht mooi op jullie schijnt. Je kunt van tevoren ook alvast zelf kijken naar welke ruimtes mooi licht hebben.   

tips huis lifestyle newbornshoot

Beddengoed

Ik maak graag foto’s op het grote bed van de ouderslaapkamer. Het beste is om te zorgen voor licht en effen beddengoed. Het liefste zonder kreukels. Probeer drukke prints, felle kleuren en beddengoed met tekst te vermijden. Dit kan erg afleiden op de foto.  Je kunt er ook voor kiezen om een grote lichte sprei over je bed te leggen.

 


Heb je interesse in een lifestyle newbornshoot of wil je graag een shoot bij mij boeken? Kijk dan op
deze pagina of neem contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.


Tot snel!

Liefs Desi 

 
NewbornDesi Hermens