3 poseertips voor de zwangerschapsshoot

 

Houd jij, net als vele anderen, niet van poseren? Geen probleem! Ook al kunnen we niet helemaal ontkomen aan wat poseren, blijf ik toch ver weg van het geposeerde gevoel in de foto’s.

Tijdens de zwangerschapsshoot zal ik jullie helpen door middel van kleine opdrachtjes. We gaan wandelen, samen lachen, gek doen en genieten van elkaar. Ondertussen neem ik de foto’s. That’s it.

1. Walk-and-talk

Tijdens de zwangerschapsshoot beginnen we altijd met een stukje lopen. Hierdoor kunnen jullie wennen aan de camera, zonder dat het gedwongen en geposeerd is. Dit doen we een aantal keren en op verschillende manieren. Hierbij is het belangrijk dat je een hand op je buik houdt. Zie tip 2.

 

2. Gebruik je handen

Wanneer ik een zwangerschapsshoot fotografeer, vind ik het belangrijk dat je ziet dat het om de zwangerschap gaat. Dit lijkt natuurlijk vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. Het is afhankelijk van hoeveel weken de mom-to-be is en/of hoeveel ze laat zien. Om ervoor te zorgen dat de focus op de buik ligt, is het slim om je handen te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de shoot beide handen onder je buik houden, één erboven en één eronder of je wrijft lekker over je buik heen.

 Een ander voordeel om je handen te gebruiken om je jurk mooi om buik te laten vallen. Ik houd van lange jurken met veel stof, die voor beweging zorgen. Met je handen kun je mooi je buik accentueren, waardoor het niet erg is als je jurk wat losser valt. Mooi zelfs!

 

3. Denk aan het kleintje in je buik

Naast de foto’s met beweging, maken we ook wat geposeerde foto’s. Door middel van kleine opdrachtjes laat ik jullie opgaan in het moment. Genieten van elkaar en het kleintje in je buik. Probeer te ontspannen en heb vertrouwen. Dit levert vaak de mooiste, liefdevolle plaatjes op.  


Heb je interesse in een zwangerschapsshoot of ben je opzoek naar een zwangerschapsfotograaf? Dan ben je bij Desi fotografie aan het juiste adres. Voor meer informatie neem dan contact met mij op. 



Tot snel!

Liefs Desi






Lees ook: 9 Tips om een zwangerschapsshoot goed voor te bereiden

 
ZwangerschapDesi Hermens