Wanneer is het beste moment voor een newbornshoot?

 

Gefeliciteerd! Je lieve kleine kindje komt eraan of is al geboren. De bijzondere periode dat je baby nog zo klein is wil je vast laten leggen. Maar wat is nu het beste moment voor een newbornshoot?

Hoe oud moet de baby zijn voor een newbornshoot?

Vragen als ‘hoe oud moet de baby zijn voor een newbornshoot’ of ‘wanneer is het beste moment voor een newbornshoot? hoor ik vaak. Hier is geen eenduidig antwoord op. Ik plan de newbornshoot graag in wanneer het kindje 2-3 weken oud is, maar wat later, wanneer je baby al wat ouder is, is een newbornshoot nog steeds erg mooi.

In deze blog vertel ik je meer over verschillende momenten en de voor- en nadelen waarop je een newbornshoot kunt laten maken.

Newbornshoot 3 maanden oud

Newbornshoot 2 weken oud

Eerste week – Baby’s zullen over het algemeen nog veel slapen en zijn vaak minder gevoelig voor verplaatsen en omkleden. Waar je op deze leeftijd wel rekening mee moet houden is dat de moeder misschien nog niet helemaal hersteld is van de bevalling.

2-4 weken – De voordelen van een newbornshoot rond deze periode is dat je baby nog steeds klein is, maar wel al steeds vaker wakker. Je kleintje is vaak nog makkelijk rustig te krijgen, waardoor we zowel slaap- als wakkere foto’s kunnen maken. Tijdens deze periode kan het wel zijn dat je kleintje last krijgt van babyacne.

Rond de 3 maanden – Baby’s zijn in deze periode meestal al wat langer wakker en alert. Ze maken oogcontact en er is meer interactie tussen de jullie en de baby. Misschien lacht je kleintje zelfs al een beetje! Je baby krijgt al meer een ‘eigen’ gezichtje en heeft een heldere en open blik. Houden jullie van foto’s waarbij de baby de oogjes open heeft en wakker in de camera kijkt? Dan is dit de perfecte periode! Wel is het zo dat het echte ‘newborn’ er vanaf is en dat het soms wat moeilijker is om foto’s te maken, omdat je kleintje een stuk bewegelijk is. Ook zijn de baby’s wat lastiger rustig te krijgen wanneer ze huilen.

Newbornshoot 3 maanden oud

Er is geen verkeerd moment om je baby op de foto te laten zetten. Iedere periode heeft iets speciaals en unieks. Ben je benieuwd geworden? Bekijk hier mijn portfolio of neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie en de mogelijkheden.

 
Tot snel!

Liefs Desi 

 
NewbornDesi Hermens