Wat is het beste moment voor een zwangerschapsshoot?

 
Zwangerschap met blote buik buiten

Een vraag die ik als zwangerschaps fotograaf vaak krijg, is wanneer je het beste een zwangerschapsshoot kunt doen. Iedere zwangerschap is anders en daarom kan dit variëren, maar gemiddeld genomen is de beste tijd tussen de 32 en 35 weken. Je zwangere buik is dan al goed te zien en je voelt jezelf vaak nog fit genoeg om de shoot te doen. Als je te lang wacht bestaat ook de kans dat je kindje al geboren is. Dat zou zonde zijn en daarom is het fijn om wat extra ruimte te hebben.

Twijfel je nog om een zwangerschapsshoot te doen? Lees dan hier 8 redenen waarom je een zwangerschapsshoot zou moeten doen.

 
zwangere vrouw buiten tijdens golden hour
 

Kun je een zwangerschapsshoot te laat plannen?

Het kan zijn dat het door omstandigheden niet lukt om de shoot rond de 32-35 weken in te plannen. Zorg er in dit geval voor dat je de shoot in ieder geval voor de 37 weken doet. Het zou jammer zijn als je uitkijkt naar een zwangerschapsshoot, maar je voor die tijd al bent bevallen.

Wanneer je de zwangerschapsshoot laat plant bestaat er een kans dat je vocht begint vast te houden en dat je kindje gaat indalen. Daarnaast heb je aan het einde van je zwangerschap vaak ook minder energie.  


Kun je een zwangerschapsshoot te vroeg plannen?

Wanneer je de zwangerschapsshoot te vroeg plant, kan het zijn dat je buik nog niet heel groot is. Dit is eigenlijk het enige nadeel. Als er een reden is dat je de shoot toch al eerder wilt plannen, kunnen we met een aantal trucjes ervoor zorgen dat die buik er toch uitspringt!  


Wanneer boek je je zwangerschapsshoot?

Nu je weet wat het beste moment is om de zwangerschapsshoot te doen, kun je de shoot gaan boeken. Wacht niet tot het laatste moment. Ik raad aan om de shoot zo snel mogelijk te boeken, zodat je zeker bent van een plekje. Boek een zwangersschapsshoot.


Tips voor het boeken van een zwangerschapsshoot:

  • Plan de shoot tussen de 32 en 35 weken

  • Houd er rekening mee voor een zwangerschapsshoot buiten, dat er nog speelruimte is voor het geval dat we de shoot moeten verplaatsen door weersomstandigheden.

  • Krijg je een tweeling? Plan dan de zwangerschapsshoot wat eerder

  • Is dit niet je eerste zwangerschap? Dan zal je buik wat sneller groeien, waardoor je de shoot wat eerder kunt plannen

  • Wacht niet te lang, zodat je nog voldoende energie hebt voor de shoot

  • Neem op tijd contact met mij op voor het boeken van een shoot om zeker te zijn van een plekje

 Wil je meer tips? Lees dan hier mijn blog; 9 tips om een zwangerschapsshoot goed voor te bereiden.  

Heb je interesse in een zwangerschapsshoot of ben je opzoek naar een zwangerschapsfotograaf? Dan ben je bij Desi fotografie aan het juiste adres. Voor meer informatie neem dan contact met mij op. 


Tot snel!

Liefs Desi