Wat is newborn lifestyle fotografie?

 
newborn lifestyle fotoshoot met baby en moeder in Brabant

Je kent vast wel: de geposeerde ‘Anne Geddes achtige’ babyfoto’s in een studio met veel accessoires, maar wist je dat je je newborn ook kunt vastleggen doormiddel van een lifestyle fotoshoot? Je hebt vast al wel eens van deze term gehoord, aangezien het erg trending is, maar weet jij ook wat het is? In deze blog vertel ik je alles over een lifestyle newbornshoot!

Wat is een lifestyle newbornshoot?

Lifestyle betekend letterlijk ‘levensstijl’. Bij lifestyle fotografie gaat het erom dat er een rapportage wordt gemaakt van hoe het in het dagelijks leven gaat. Een lifestyle fotoshoot wordt daarom ook wel eens een ‘day in a life shoot’ genoemd. In principe kan de term lifestyle gebruikt worden voor alle soorten fotografie waarbij mensen gefotografeerd worden.

Het doel van deze fotoshoot is de liefde en emotie vast leggen. Tijdens een lifestyle newbornshoot kun je echt genieten van elkaar en lekker veel knuffelen met je baby.

De shoot vindt plaats in je eigen omgeving zoals bij jullie in huis. Geen foto’s in een studio, waarbij de baby in een mandje ligt met dekentjes en een schattig mutsje, maar foto’s die een verhaal vertellen over hoe jullie leven er op dit moment uitziet. Het gaat erom dat het ongedwongen en ontspannen is. Wil je wat voorbeelden zien van een lifestyle newbornshoot zien? Bekijk dan mijn portfolio.

newbornshoot thuis met moeder en baby
newborn fotografie lifestyle in land van Cuijk

Waar vindt de newbornshoot plaats?

De fotoshoot vindt bij jullie thuis plaats. Wanneer ik bij jullie aankom, maak ik graag eerst een rondje door het huis om te zien waar het beste licht is. Ik maak graag foto’s op het grote bed van papa en mama. Daarnaast kunnen er ook foto’s gemaakt worden in de woonkamer of babykamer. Als het weer het toelaat kunnen we ook buiten foto’s maken.  

Lees hier meer over hoe je kunt voorbereiden op een newbornshoot aan huis.

 

Wat doen we tijdens de newborn lifestyle shoot?

Het doel van lifestyle fotografie is om jou en je gezin vast te leggen zoals jullie écht zijn. Jullie hoeven niet helemaal geposeerd te gaan zitten en lachen naar de camera. Het gaat er juist om dat het spontaan en ongedwongen is. Dit betekent echter niet dat ik als fotograaf helemaal geen aanwijzingen geef. Ik begeleid jullie wel in wat je het beste kunt doen, zoals je kindje een extra knuffel of kus geven en hoe je je kindje op de mooiste manier kunt vasthouden. Daarnaast vertel ik jullie waar je het beste kunt gaan staan of zitten voor het mooiste licht om tot het mooiste resultaat te komen.

Wees tijdens de shoot zo ontspannen mogelijk. Geniet lekker van je kleintje en het moment samen. Het doel is niet om perfect te zijn – het doel is om echt te zijn!

Wordt de baby in bepaalde houdingen gelegd?

Nee, ik leg de baby niet in een houdingen waar hij of zij normaal gesproken ook niet in zou liggen. Ik houd het zo natuurlijk mogelijk. Ik maak graag foto’s van het kleintje in jullie armen. Hierdoor voelt de baby zich veilig. Daarnaast maak ik ook foto’s van de baby alleen en close-ups van de kleine teentjes en handjes.

 

Wanneer kan ik de shoot het beste boeken?

Het is verstandig om de shoot al te reserven tijdens de zwangerschap, om verzekerd te zijn van een plekje. Vaak plannen we de shoot wanneer de baby rond de 2-3 weken oud is. We kiezen een voorlopige datum en mocht het kindje eerder of later zijn geboren mag je contact met mij opnemen en kijken we of er op een andere dag kan worden afgesproken. Lees hier meer over wanneer je het beste een newbornshoot kunt doen.

Heb je interesse in een lifestyle newbornshoot of wil je graag een shoot bij mij boeken? Neem dan contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.


Tot snel!

Liefs Desi


 
NewbornDesi Hermens